Projecte barris creatius

Pujat a Activitats socio-culturals  per Naty el 23 de març de 2010
El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa proposa i  finança un projecte de difusió de les Arts Visuals. Aquest projecte va dirigit a totes aquelles persones dels Districtes 2, 3, 4, 5 i 6 que volen participar en el disseny i procés de creació de cinc projectes vinculats a les arts visuals. Cada barri tindrà un artista local per a portar a terme tot el procés, i l’artista local escollit per a La Maurina és l’Aldo Cardoso. En aquest projecte treballarà els elements simbòlics del barri mitjançant la fotografia, que és la especialitat d’aquest artista. El procés: A partir d’una taula de treball de l’artista amb les persones participants, es cercaran els elements simbòlics, identitaris del barri i amb fort component emocional del territori en el que es desenvolupa. Es començarà a treballar  a partir de un taller d’inici que tractarà sobre els principis tècnics del procés fotogràfic, el principi elemental del rastre lluminós. També es utilitzarà tècniques fotogràfiques com fotogrames (utilització d’objectes sobre paper fotogràfic), quimigramas (imatges aconseguides amb reactius químics) i fotos estenopeiques (fotografies aconseguides amb una cambra construïda amb caixes). Es formarà grups de treball per a fer una investigació històrica i testimonis actuals, un equip d'instal·lació cambra fosca i cambra estenopeica, laboratoristes i fotògrafs, ajudant de coordinació, equip de muntatge de l’obra i fotògraf de registres. Una vegada acabat aquest projecte s’exposarà a la festa major de La Maurina i després conjuntament als altres quatre projectes s’exposarà durant 15 dies en la Sala Muncunill durant la segona quinzena del mes de juliol. Aquesta activitat es farà durant els mesos de Abril i Maig. Si esteu interessats  i voleu més informació us podeu posar en contacte amb la Naty (P4B).

Deixa-hi una resposta